Tesla`nın En Büyük Hayali Olan Kablosuz Elektrik İletimi Mümkün Mü?
1856 yılında Hırvatistan'da doğdu.200'den fazla icat için patent alan Tesla bunları ticari olarak ku
1856 yılında  Hırvatistan'da  doğdu.200'den fazla icat için patent alan Tesla bunları ticari olarak kullanamadı.Tesla  1942 yılında  bir  otel odasında  beş parasız  olarak hayatını kaybetti.
Kimine göre insanlık tarihinin  en önemli  mucidi  kimine göre bir  deha  olan Nicola Tesla'nın en büyük amacı  kablosuz elektrik iletimi  yapabilmekti.
Tesla'ya göre  elektriğin kablosuz olarak iletilmesi  ancak çok yüksek frekanslarda gerçekleştirilebilirdi.Tesla, kablosuz elektrik iletimini gerçekleştirmek amacıyla  birçok deney  yapmıştır.Tesla elektriğin  küresel  olarak iletilebileceğini düşünüyordu.
Tesla dünyayı doğal bir iletken olarak kullanabileceğine inanıyordu.Colorado'da  bulunan laboratuvarında bu deneylerden birinde   1 mil ötedeki ampülleri  yakarak başarılı olduğunu iddia etti.

Colorado Deneyleri Ve WardenClyffe Tower
Colorado'da bir labaratuvar ve elektrik santralinden oluşan bir yapıda kablosuz enerji deneyleri yapmaya başladı.Labaratuvarın içerisinde çok büyük bir Tesla bobini vardı.WardenClyffe Tower 57 m yüksekliğindeydi.
Yerel elektrik şebekesini kullanan Tesla'nın bobini  12 milyon volttan  fazlasını üretiyordu.Tesla bobini çalıştığında   bütün laboratuvar  yüksek voltajlı elektrikledoluyordu.O dönemde insanlar Tesla'ya bir  deli  gözüyle bakıyorlardı.Tesla gerçekten zamanının ötesinde düşünen bir dehaydı.
Santraldeki elektrik kuledeki devasa  Tesla bobinine  gönderiliyordu.Kulenin altına kazıklar çaktıran Tesla 'nın amacı elektriği toprağa iletmekti.Bu proje için paraya ihtiyacı olan Tesla  
sanayici  J.P Morgan'dan  maddi anlamda yardım istedi.

Marconi'nin Radyo Sinyali Başarısı
12 Aralık 1901'de Marconi  Tesla'dan erken davrandı ve Atlantik okyanusunun üzerinden bir  radyo sinyali  iletti.Marconi bu projeyi gerçekleştirebilmek için   Tesla'nın17 patentini  kullandı.Marconi'ni bu başarısı  Tesla kablosuz elektrik projesinigölgeledi.Bu nedenle  J.P  Morgan    Tesla'nın çalışmalarına maddi olarak destek vermekten vazgeçti.

Tesla'nın Kablosuz Elektrik Projesi Yarım Kaldı
1905 yılında yapım aşamasında olan  Wardenclyfee projesi  yarım kaldı ve yok edildi.Günümüzde bilim insanlarına göre Tesla'nın Dünya çapında elektrik vermesi mümkün görmese de kablosuz elektrik iletiminin mümkün olabileceğini düşünüyor.
Eğer Tesla çalışmalarına devam etseydi tüm Dünya'ya kablosuz elektrik sağlayabilir miydi?Bu konuda sizler ne düşünüyorsunuz? 

Devir Patent Tescil Ofisi.
#patenthaber #markatescili #patent #patenttescili #tasarımtescili #devirpatent
Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, 'Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması’ başvurularının başladığını duyurdu. Asan, 2021 yılının ilk 6 ayında kuruma yapılan fikri mülkiyet başvurularının da arttığını bildirdi.Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, Patentle Türkiye 3’üncü Üniversiteler Patent Yarışması başvurularının başladığını açıkladı. Prof. Dr. Asan, yarışmanın hedef kitlesinin ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim gören üniversite öğrencileri olduğunu söyledi. Prof. Dr. Asan, bu yarışmayla öğrencilerin öncelikle patent konusunda farkındalıklarını artırmayı; bunun yanında da patent araştırması ve patent başvurusu yapma konularında bilgi ve tecrübe kazanmalarını sağlamayı amaçladıklarını kaydetti. Asan, 2017’de düzenledikleri ilk yarışmaya 101 farklı üniversiteden 518, 2019 yılındaki 2’nci Patent
Devamı »

bloglar

Üniversiteler Patent Yarışması başvuruları başladı
Orta öğretimde patent atağı
Patent başvuruları geçen yıla göre yüzde 16 arttış gösterdi
Türkiye uluslararası patent başvuruları artış oranında dünya birincisi oldu
Koronavirüse karşı patent başvuruları
Yapay zeka patent alamadı
Devir Patent Tescil Ofisi Data Center Expo Eurasia Fuarına Katılıyor
Yaratıcı fikirleri teşvik eden belge: Patent
Devir Patent